Länna Bruk Dryckeshandel IPA

Länna Bruk Dryckeshandel IPA med Persika – Fruktigt god

Länna Bruk IPA. Satt och slösurfade på systembolaget.se för att hitta en bärs som kunde efterträda min alla tiders favorit; S:t Eriks Amber Ale (RIP). Jag fastnade för en IPA från ett lokalt, litet bryggeri i Länna, Uppland.

Länna Bruk Dryckeshandel IPA
Grumlig och fruktigt god.

Denna IPA skall enligt Bolaget ha dessa kvalifikationer, utöver oklar, gul färg:

Fruktig, humlearomatisk smak med inslag av persika, ananas, färska örter, mango och ljust bröd.

Systembolaget.se

Vad gäller doften, skall den vara ”Fruktig, humlearomatisk doft med inslag av mango, persika, ananas, färska örter och ljust bröd.” Ganska precis som smaken, tycker jag det låter som… Nåja, återigen kan jag hålla med om det fruktiga och humlearomatiska.

Vad som inte framgår, är att flaskan är fylld med fällningar. Inget fel i det dock, bara värt att nämna. När jag häller upp flaskan, bildas ett rikligt och tjockt lager skum, och det doftar friskt av humle. Två gånger till får jag fylla på glaset, och vänta tålmodigt medan skummet lägger sig, innan flaskan är tom.

Länna Bruk IPA har verkligen en fruktig och humlearomatisk smak. Persikan och ananasen, kan jag inte känna, men jag lyckas ju sällan pricka in de subtila smakerna… Men god är den, i alla fall. Riktigt god! Smaken finns där, men den känns något lättsam, lite flyktig då den rinner ner i halsen. En pilsner, till exempel, känner man ju hela vägen ner. Men med denna, är det mer som att smaken stannar i munhålan. Enastående, men samtidigt vill man ju ha mer, snabbt.

Denna IPA får man faktiskt inte nog av, efter en flaska. Många IPA känner man sig rätt nöjd med efter en, men denna hade jag gärna tagit en till av. Dels för den goda smaken, men också för att den ju är så lättsam.

Finns denna i ditt sortiment?

Länna Bruk Dryckeshandel IPA finns endast i ordinarie sortiment i 3 systembolag, samtliga i Uppsala. Dock är det ju gratis att beställa hem en eller 5, till ditt lokala bolag.

  • Artikelnummer 33700
  • 330 ml flaska
  • Alkoholhalt 6%

Fler recensioner av alkoholhaltiga drycker finner ni här.

Fruktig IPA

Produktnamn: Länna Bruk Dryckeshandel

Produktbeskrivning: En fuktig och fräsh IPA från ett lokalt, uppländskt bryggeri.

Overall
3.7
  • Smak
  • Priser
  • Utseende

Lämna en Kommentar