Recension: City Pizza, Knivsta

City Pizza Knivsta är en ”Hål-i-väggen” pizzeria, vilket man inte kunde ana från utsidan. Man väjer för en läskkyl, vänder tvärt höger och där är disken. 3 bord á 4 platser finns inklämda under det enda fönstret i lokalen. Tur att vi besökte dem på sommaren, då de har en uteservering med 4 bord á 4 platser. Det finns inga Jack Vegas (ingen plats heller…), och de har inga rättigheter. City Pizza har 50 st. pizzor på menyn, varav 4 är ”Amerikanska”. En Calzone (även special!) kostar 65 kronor. Billigaste pizzan är en Margetita för 55, och de dyraste fläsk/ox-filé pizzorna går loss på 75 spänn. I undre prisklassen, med andra ord.

Pizzan jag själv beställde var en Indiana – banan, räkor, ananas och curry. 75 bagis för den också. Ganska exakt 7 minuter efter beställning, kommer pizzorna in. Riktigt snabb service. Indianan är en välfylld skapelse, med något tunn och krispig botten. Dock perfekt gräddad, inga svarta kanter eller undersida. Generöst med ost, ananas och bananer. Går inte att klaga på räkorna heller, som varierar i storlek. Vilket glädjer oss, då vi avskyr pizzerior med usel salladsräka.

Som South Park fan, kan man inte undå att tänka på kinesen med sin ”Schitty wok” (City wok) restaurant, då man hör namnet City Pizza. Detta är dock ingen Schitty Pizza, utan får betyget en Bra pizzeria. Pizzorna är goda och servicen är snabb. På minuskontot: Inga Jack Vegas, inga rättigheter och liten lokal.

  • Lokalen
  • Priser
  • Pizzan

Lämna en Kommentar