Brottby Cafe Meny

Brottby Cafe Meny

Brottby Cafe Meny
Brottby Cafe Meny Pizzor. Klicka för fullstor bild.

Återbesök

Återbesök på Brottby Cafe meny, efter sådär 10 år…! Här finns den recensionen, så kan ni läsa vad vi tyckte då. Inte mycket har ändrats på denna landsortspizzeria. Kanske ägare och anställda, men det är samma trista och slitna inredning, samma bruna, dova färger på panelerna.

Murriga, bruna paneler möter en.

Vad tyckte vi vid senaste besöket?

Här ett utdrag ur vårat första besök:

 En lite sliten pizzeria med 32 sittplatser. Endast bås, som är något trånga, men bekväma. På borden står en sak med salt, peppar och olja. Den på vårat bord hade mått bra av ett besök av en trasa, den var rätt sunkig av all olja som droppat.

Vid vårat vårat besök var endast 2 bord upptagna, så pizzorna kommer in snabbast möljigt. Jag beställde en “Italiana” – Skinka, färska tomater, färsk vitlök och Mozarella. Pizzan är generöst stor, men med tunn botten. Osten är perfekt gyllene, och inga brända kanter här inte!

Fyllningen har en tendens att glida omkring när jag slicar upp den, en anledning till att jag inte tycker om tunn botten… Under de första slicarna anas vitlöken i bakgrunden, smarrigt! Men halvvägs in börjar den ta överhanden, och blir för mycket. En aning mindre vitlök hade varit bättre, men det är ju min smak. Trots det, är det en god pizza, perfekt för vitlöksälskaren.

Brottby Café har 57 pizzor på sin meny, från 62kr (Margerita) till 84kr (Tefat). Utöver det, den vanliga pizzeria “a la carten”, med priser från 62 (90g burgare) till 115 (grillbiff). Stor stark eller annan alkohol, finns ej. Ej heller Jack Vegas, inte ett ställe att bli långrandig på, med andra ord. 

Vad har hänt?

Men så vad har hänt sedan dess? Ja, priserna har ju såklart gått upp, en Margerita för 62 kr kan man bara drömma om nu. Fortfarande ingen Öl eller Jack Vegas. Borta är i alla fall den oljiga tingesten med salt o peppar. Sittplatserna är endast 30 nu, och inte är det Covid-anpassning, för här är trångt mellan borden. Borden, ja. Jag tror att det är samma bord, i alla fall det vi satt vid, var slitet och skevt.

Rent men riktigt skevt dubbelbord.

Uppdateringar

Båsen är borta, och besticken är uppdaterade till rejäla grillbestick, vilket uppskattas, istället för slöa gamla överblivna knivar från loppis som finns på alla pizzerior i landet.

Brottby Cafe Meny Pizza Rimini
Pizza Rimini. Skinka, Champinjoner och Räkor.

Tja, vitlökspizzan vi provade första gången finns kvar. Men denna gång testade vi Rimini; Skinka, Champinjoner och Räkor. En väldigt god pizza, välgräddad och med generösa toppings. Riktig skinka, färska champisar och stora räkor. Hade suttit fint att skölja ner med lite öl…

Slutsatsen

Brottby Cafe skulle fortfarande kunna utvecklas, med tanke på att det inte finns konkurrenter skulle de dra in mer med tillstånd och Jack Vegas. Om de kan bygga ut lokalen, vill säga. Trevlig personal och god, något tunn, pizza. Fortfarande bara en tvåa; ”Sämre”.

Fakta

Öppettider:

 • Måndag: 10:00-20:00
 • Tisdag: 10:00-20:00
 • Onsdag: 10:00-20:00
 • Torsdag: 10:00-20:00
 • Fredag: 10:00-20:00
 • Lördag: 12:00-20:00
 • Söndag: 12:00-20:00

Telefon: 08-512 410 53

Brottby Cafe Revisited
Betyg Mindre Bra

Restaurangens Namn: Brottby Cafe

Resturang Beskrivning: En sliten liten pizzeria på landsbygden.

Prisklass: 85-125 Sek

Slutsats

Brottby Café är den enda pizzerian på mils avstånd, men för det är inte en anledning att ignorera lokalerna. En renovering skulle sitta bra. Goda pizzor och trevlig personal gör dock upplevelsen bättre.

Overall
3
 • Lokal
 • Priser
 • Pizzan

Fördelar

 • Välgjorda Pizzor
 • Överkomliga priser

Nackdelar

 • Inga rättigheter
 • Slitna lokaler
 • Inga Jack Vegas

2 Comments

 1. 100blås 29 maj, 2021
 2. Magnus 11 november, 2022

Lämna en Kommentar