Restaurant Soda, Helsingborg

PP tittade in på Restaurant Soda i Helsingborg i helgen. Första intrycket var att detta inte är en restaurant, iaf inte en med fullständiga rättigheter (och vem besöker en sådan?). Lokalen är rymmlig, med högt i tak och väldigt klinisk. Restaurangen har två plan, varav nedre planet har bord längs fönstren a´la 7 Eleven. Till höger om bardisken finns 5 st. Jack Vegas, vilket självklart uppskattas av den svårflörtade PP juryn.

Övre våningen inrymmer 5 st. bord, och det är allt. Lokalen är inte den mest inbjudande, men personalen uppväger det problemet. En trevlig man tar emot våra beställningar, och småpratar med oss som om vi var stammisar. Maten bärs upp med stadig hand av en söt skånska, som får oss att känna oss välkomna. Vilket för oss osökt till hur maten var; Vi beställde Kebeb Special, vilket var av den bättre sorten. En tjock botten, frasiga kanter och rikligt med sås. Litet minus för mängden kebabkött, och övermycket sallad. PP gillar ju ost, och på denna fick vi vårat lystmäte mättat. 

Är ni i Helsingborg på besök, är Soda väl värt ett besök, för sin personal, sina över genomsnittet pizzor och sina ölpriser. Bor ni i Helsinborg, vet ni säkert om något bättre hängställe, för atmosfären på Soda är inte så gemytlig att man vill sitta länge, personal och priser till trots.

Soda i Helsingborg får unisont betyget ”Bättre Pizzeria”

3 kommentarer

  1. idodiudge 18 juni, 2011
  2. Dongel 15 januari, 2012
    • Mobil 15 januari, 2012

Skriv en kommentar