Pasta med Gorgonzola

Gorgonzola och bacon, creme fraiche och champinjoner, en dekadent rätt med fyllig pasta.

Pasta med Gorgonzola. Här följer alltid en massa onödigt snack om hur det var när personen var liten och lagade mat med mamma eller pappa, kanske till och med med en far/morförälder. Även långa utlägg om hur personens partner och eventuella barn äääälskar maten som författaren gjort. Ingen läser det ändå, bara utfyllnad för Google, antar jag. Man måste få ihop, få till, åtminstone , alla ord inklusive, 300 ord. 300 kombinationer av bokstäver.

Pasta med Gorgonzola och Bacon
Pasta med Gorgonzola och Bacon

Minnen

Jag kommer ihåg när min mamma bakade kakor, det bästa som fanns var att få slicka skålen och slickepotten. Som barn tyckte jag om att göra neg… jag menar ”chokladbollar”. Jag bemästrade receptet utantill, och till slut brydde jag mig inte ens om att rulla bollar (får man säga det?), utan jag åt smeten direkt ur bunken. Den var röd. Bunken alltså, inte bollarna. Jag hade inte ens tid att tillsätta pärlsocker (socker som är som små pärlor), som det skall vara till riktiga neg… jag menar ”chokladbollar”. Mindre socker = Hälsosamt! Det uppskattas väl av VV (ViktVäktarna)?

(70 ord till så är vi i mål! Nej, jag kommer inte köra detta skitsnack varje recept, jag vill bara se om jag får högre rank med nonsens, som alla andra siter med recept. För alla, jag menar alla, scrollar ju förbi till de kommer till receptet, eller hur? Jag hoppas bara att det allsmäktiga sökverktyget uppdaterar min hemsida, så jag inte ligger på 70 ord som innan detta meningslösa ordbajseri)

Plast

Ibland hällde jag smeten i en plastpåse (plastpåse?! gud förbjude, men det var andra tider då) och gick ut och lekte med mina kamrater. Vi brukade bygga kojor i skogen, ni vet det gröna som växer utanför staden. Med levande och fria djur i?

På tal om plastpåsar, när jag var liten, hade vi en lek, där vi hängde upp en plastpåse (gud förbjude) på ett träd, och sedan satte eld på den. Plasten i påsen, som var mycket miljöfarligare då än den var innan denna plasthysteri, gjorde att elden droppade och tjöt från trädet.

Nu har jag 300+ ord (jag hade det ett tag, men ville avsluta min historia). Hoppas ni läste allt. Här kommer det ni kom hit för; receptet på Pasta med Gorgonzola och Bacon!

Fler recept hittar ni Här.

Pasta med Gorgonzola och Bacon

Fyllig pasta med stark ost och ljuvlig bacon. Servera gärna med ett gott bröd, för att kunna skrapa upp såsen som blir kvar, du kommer att vilja det. Passar perfekt till ett glas rött.
4.50 from 2 votes
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 2

Equipment

 • Stekpanna
 • Kastrull

Ingredienser
  

 • 1 Pkt Bacon
 • 150 Gram Gorgonzola
 • 1-2 St Champinjoner
 • 1 Burk Creme Fraiche 32% Fett
 • 4 Nävar Pasta av valfri sort, mitt val Tortellini
 • 1 Matsked Smör

Instruktioner
 

 • Skiva bacon och champinjoner
 • Koka upp pastavatten
 • Stek bacon knaprigt, tillsätt champinjonerna efter halva tiden.
 • Flytta över det stekta till tallrik, häll av pastavattnet efter angiven tid på pastapaketet. Spara gärna lite av pastavattnet.
 • I med smöret i stekpannan där du stekt champisar och bacon. Häll på pastan. Smula ner gorgonzolan och rör om.
 • I med bacon och champinjoner i stekpannan, häll i creme fraiche. Rör runt och koka upp till creme fraichen blivit varm och smält. Tillsätt pastavattnet (Du sparade väl lite…?) om du tycker det känns för stabbigt.
 • Häll upp din skapelse i djuptallrikar, dra några varv med pepparkvarnen och riv lite parmesan över. Ät och njut!

Anteckning

Jag föredrar torr pasta, inte färsk. Den färska har en tendens att bli så blaskig, kladdig. Min personliga favorit är Ica Basic Tortellini med Ost (ej sponsrad, finns säkert andra märken som funkar lika bra). Korta gärna koktiden ca 30 sekunder.
Champinjoner på burk går självklart lika bra, det är inte Michelin-mat, men betydligt godare.
Nej, lätt creme fraiche går inte lika bra. Finns ingen anledning att dra in på fett nu, det är kört ändå. Och det är faktiskt inte lika gott, punkt slut.
Keyword Bacon, Gorgonzola, Pasta

2 kommentarer

 1. Håkan 4 mars, 2021
 2. Lena 9 november, 2022

Skriv en kommentar

Betygsätt Receptet