Ankaret Restaurang och Pizzeria, Älmsta.

Ankaret Restaurang och Pizzeria

 i Älmsta fick i helgen besök av Pizzapatrullen. Ankaret är en stor, öppen restaurang med högt i tak. Många sittplatser, 50+, och troligen lika många på en uteservering, vad vi kunde se och räkna till. Den stora lokalen gör såklart att det är lite omysigt, och PP gjorde misstaget att sätta sig rätt under en högtalare, där radiostationen Lugna Favorit skvalade…

Pizzan då? En Calzone Special kostar 75:- och en vanlig 70, vilket också är vad de billigaste pizzorna kostar. ”lyxpizzorna” går loss på 85 spänn. Ankaret har dessutom två stycken ”plankapizzor”… Vad det är? PP hade heller aldrig sett det, trots alla de pizzerior vi besökt. Ingen tordes heller prova en denna gång, men beskrivningen är ”Knallens Special: Halv inbakad, oxfilé, lök, tomater, potatismos (japp, potatismos), bearnaise…”, finns även en ”Väddö Båt Special”, med fläskfilé och räkor… PP såg ingen beställa ngn av dem då vi var där, och lokalen var halvfull. Kanske är mer en fyllepizza… Dessa udda skapelser kostar 95 riksdaler.

 

Snabbt tråkig

 

Pizzan jag testade var en Mesopotamia, köttfärs, salami, lök och starka kryddor. En liten besvikelse, måste jag säga. Pizzan i sig var välgräddad, fin frasighet och färg. Lagom mycket topping. Men, den blev fort tråkig, och kunde mått bra av tomater eller kanske gräddfil.
Halvvägs in i Mesopotamia, ångrade jag att jag inte provade ”Nurhak” istället. Den låter iaf sexigare; oxfilé, räkor, ägg och bea.

Slutsats:

Ankaret är en rätt trist lokal, klinisk, ren och med en lång disk längs ena väggen. Inga Jack Vegas, men fullständiga rättigheter. Ankaret får betyget Bra Pizzeria, tack vare sin fantasifulla pizzameny, trevlig personal, snabb service och fullständiga rättigheter. Den omysiga lokalen gör att betyget stannar där.

Ankaret Restaurang och Pizzeria
Betyg Bra Brons

Restaurangens Namn: Ankaret Restaurang och Bistro

Resturang Beskrivning: Fantasifulla pizzor på menyn.

Prisklass: Medel

Overall
3.2
  • Pizzan
  • Priser
  • Lokalen

Fördelar

  • Fantasifulla pizzor på menyn
  • Fullständiga rättigheter

Nackdelar

  • Tråkig lokal
  • Inga Jack Vegas

3 Comments

  1. Henke 10 oktober, 2012
    • Mobil 12 oktober, 2012

Lämna en Kommentar