Sickan Carlsson är död.

Den folkkäre skådespelerskan Sickan Carlsson har gått bort. Med henne försvann också den sista av de stora från 30-40 talets epok. Personligen höll jag henne som den främste av komedienner, och ser ofta filmer hon medverkat i.

Hon spelade under sin tid med de andra stora; Thor Modeén, Åke Söderblom, Anna-Lisa Ericsson, Adolf Jahr med flera. Då Anna-Lisa gick bort för en tid sedan, tänkte jag på att det är lite synd att när dessa skådespelare lämnar oss, får de inte se hur populära de är/var. Jag tyckte att det vore bra att skriva (låter kanske stört…) en hyllning innan de går hädan. Jag bestämde mig då för att skriva en till Sickan Carlsson. Men då jag lider av svårtartat Tummen-i-röven syndrom, kom jag aldrig till skott.

Tack för alla trevliga filmer, Sickan! ”Klart till drabbning” är min favorit. Kolla på SVT1 på måndag, då sänder de ”Landstormens Lilla Lotta”, också en goding.

  • Lokalen
  • Priser
  • Pizzan

Lämna en Kommentar