Låt Kungen vara ifred!

Det har varit ett jävla liv om Kungen den senaste tiden. PP ger nu sin åsikt om saken, så det är utagerat.
Till att börja med: Nej, monarki är inte en demokrati. Men Kungen har heller ingen makt, alltså har det ingenting med saken att göra! Det hade varit skillnad om han hade beslutat i saker och ting, eller ens hade fått ha en åsikt. Men nu får han inte göra någonting alls. Om han nu har besökt en porrklubb eller två, vad fan är problemet?! Fatta hur frustrerande det måste vara att vara ättling till en riktig kung, som kunde skicka skvallerkärringar (som de som skrivit en bok) och annat drägg på vatten och bröd i en fängelsehåla någonstans. Sverige är ett av de mest demokratiska länder som finns, och att dra in Kungen i det är bara löjligt, och bevisar att de som har det som argument, inte förstår innebörden av demokrati.

En av författarna, tror det var Thomas Sjöberg, säger i en intervju efter att Kungen gått med på en presskonferens att ”Jag tycker det det är pinsamt att vi har en Kung som inte lärt sig ljuga”. Han menar alltså att det är bättre om Kungen hade lärt sig att vara en lögnare?! Jag för min del, är i så fall stolt över att ha en Kung som inte lärt sig ljuga. Jag själv har lärt mig ljuga, dock. Kolla, thomas: Du är en duktig och seriös författare. Du inger förtroende, och jag förstår inte varför Hänt Extra inte har gjort dig till sin medarbetare ännu!

Och till sist: det larvigaste argumentet folk har som ogillar monarki; Inte ens Kungen är Svensk… Har ens släkt bott i Sverige i 200 år, är man Svensk. Kungen är mer Svensk än de flesta amerikaner är amerikaner, till exempel. Allt detta tjafs, bottnar bara i det Svenskaste av det Svenska: Avundsjuka.

Så ligger det till!

  • Lokalen
  • Priser
  • Pizzan

Lämna en Kommentar