Tunnelbanerånaren får löjligt lågt straff

Det svinet som rånade en dyngfull kille som ramlat ner på ett tunnelbanespår och sedan lämnade honom där för att bli överkörd av tåget, fick idag sin dom; 1,5 år fängelse och utvisning i 5 år.
Ska man skratta eller gråta? Att empati saknas i världen idag, är ju ingen nyhet. Men att lämna någon till trolig död och lemlästning?!
Pizzapatrullen har sagt det tidigare, och har idag anledning att säga det igen: ska du begå ett brott i Sverige, bör du begå ett våldsbrott. Det ger lägre straff än ekonomiska brott. Snubben som förskingrade röda korset fick ju 6 år, och hans brott led ingen av.
Nej, hårdare straff för våldsbrott vill vi se!

Uppdatering: Alldeles nyss fick 2 bedragare 3 år och 10 månader för förskingring mot äldre. Vår teori bevisas än en gång!

Relaterade inlägg

2 reaktioner på ”Tunnelbanerånaren får löjligt lågt straff

 1. Märkligt att jämföra olika brott som du gör.
  Röda Korset-rånaren hade ett förtroende men brukade kassan så som den vore hans egen.
  “hans brott led ingen av”
  Kom igen denne skurk gjorde långt mycket mer skada än det fega kräket

  1. Tack för din kommentar.
   Kanske det är märkligt, men jag utgår ifrån hur brottet skulle påverka gemene man. Att en girig snubbe snor pengar av en organisation drabbar sällan enstaka individer mer, än ett as som rånar en och lämnar en att bli påkörd av ett tåg. Personskada skall alltid ge hårdare straff än ekonomisk. Enligt min åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *