Karby Pizzeria, Karby.

Karby pizzeria är en typisk vägkrog, en före detta daisys, vilket ännu syns. Öppet och rätt trist inredning. 24 sittplatser, och då vi besöker stället, är endast ett bord upptaget.

Klassiska pizzasalladen är vattnig, men smakrik. Kunde dock ha begåvats med annanas eller ngt, inte endast vitkål.

Vi beställer in Calzone, vilken är en vacker skapelse, gyllenbrun och frasig. Ngt tjock deg, dock. Den serveras med en liten skål extra tomatsås vid sidan av, vilket uppskattas. Tomatsåsen är för övrig kraftig i smaken, men karby pizzeria lägger tack och lov inte för mycket inuti pizzan, som på andra ställen, där tallriken efter ett tag är sjöblöt av tomatsås. Halvvägs in i pizzan rinner endast osten ut, sakta, som en gulvit lava. Rikligt med skinka och ost, som sig börs. Kanske tom lite för mycket ost? Kan det vara möjligt…? Nä, det är dumt att klaga. Deras motto är för övrigt ”en nöjd kund kommer tillbaka”, och skulle vi vara hungriga när vi har vägarna förbi, lär det nog bli så. Dock inte för miljön, men pizzorna är goda, och priserna lika så (63 kr. För en Calzone.) karby pizzeria har sedvanliga lunchrätterna, dessutom fullständiga rättigheter, vilket borde uppskattas av lokalbefolkningen, då det är enda stället på mils avstånd. Inga Jack Vegas, utrymmet tillåter heller inte det.

Karby Pizzeria får betyget ”Bra Pizzeria”, tack vare sin goda, välfyllda Calzone och den vänliga personalen. Inte en pizza att hänga på, om man inte bor på orten, förståss. Då finns ju inget alternativ…

  • Lokalen
  • Priser
  • Pizzan

Lämna en Kommentar