Vargjakten ännu inte över.

Så har då snart den sista av 20 vargar skjutits. Undrar hur många fler som skjutits utan att rapporterats…. eller alla de skadeskjutningar som de facto blev av. Ädelt också av dessa ”jägare” att de siktar in sig på Alfa-par. Trodde att jägare brydde sig om biologisk mångfald, vårda vilt osv…? I alla fall de jägare som finns i min släkt, pratar ofta om hur viktig balansen är. Förhoppningen står nu till eu, att Sverige dras inför domstol för att tillåta jakt på varg. Nå’n nytta ska vi väl ha av eu….

Ett par dagar innan ”jakten” skulle börja, satt Jägareförbundets s.k. ”rovdjursexpert” och uttalade sig i radio, om hur viktigt och rätt det var att skjuta dessa vargar, och helst 100 till. Enligt honom klarar Sverige en stam på 50 individer… Forskare hävdar runt 1200 individer.

På frågan om hur de skulle undvika skadeskjutningar som uppstod förra året, hade de tydligen nya rutiner. Vidare påpekade han hur otroligt svårjagad Vargen är. Ja, det måste vara skitsvårt, när 8 var dödade, och 2 skadeskjutna redan efter första dagen…. Alla kan visst bli experter ^^.

  • Lokalen
  • Priser
  • Pizzan

Lämna en Kommentar