Test av COOP Grillost Halloumi

COOP Grillost ett gott alternativ

Test av COOP Grillost, vilket är ett bra alternativ till äkta Halloumi. Lite billigare, lite mjukare, men samma goda sälta. Perfekt att grilla och att avnjutas med olivolja och en skvätt balsamico. Vid vår test av Coop Grillost körde vi den över direkt värme till en början, för att få fin färg. Sedan lät vi den svettas lite på indirekt värme, till dess att den den blir lagom mjuk, men fortfarande med något tuggmotstånd.

Egenskaper

Grillosten är lika salt som Halloumi i smaken, konsistensen är något lättare, inte samma sega känsla. Den håller fint ihop på grillen, bränner inte fast och får fin färg. Pensla gärna gallret med olivolja innan grillning och när ni vänder på den lilla godingen. Flammar det upp så spruta lite vatten med en blomspruta, eller så räcker det att lägga på locket, om man har ett sådant.

COOP Grillost
God Grillbarhet

Halloumi eller Grillost

Halloumi är varumärkesskyddad och får inte tillverkas utanför Cypern. Men i Sverige börjar det komma fram alternativ, tillverkade på hemmaplan. Originalet får bara tillverkas på traditionellt vis på Cypern. Den salta, gnissliga osten görs på mjölk från ko, get och får. Det finns dock vissa riktlinjer, osten får innehålla max 80 procent komjölk för att få kallas halloumi.

Grillost eller stekost, dessa namn används oftast på ostar som liknar halloumi till smak och konsistens. Det är vanligt att dessa ostar tillverkas i Bulgarien och de flesta är tillverkade endast av komjölk.

Klimatsmart

Bekymrar man sig över klimatet, är det mer klimatsmart att handla inhemsk Grillost, istället för Halloumi. Det finns också den svenska grillosten Halloum som tillverkas av familjeföretaget Nablus, som även går att hitta laktosfri.Hallåmi är en svensk ost från Hälsingland som nu säljs på några få platser i Sverige. Osten är gjord på ekologisk mjölk från en lokal gård.

Finns att köpa i de flesta COOP-affärer, eller online: COOP Handla. Fler recensioner inom Livsmedel hittar ni Här.

COOP Grillost - Ett bra alternativ
COOP Grillost

Produktnamn: COOP Grillost

Produktbeskrivning: En till smaken nästan som riktig Halloumi, något mindre seg.

Märke: COOP

Pris: 15

Valör: SEK

Slutsats

COOP Grillost är ett bra alternativ till äkta Halloumi. Lite billigare, lite mjukare, men samma goda sälta. Perfekt att grilla och att avnjutas med olivolja och en skvätt balsamico.

Overall
4.1
  • Smak
  • Utseende
  • Konsistens
  • Grillbarhet
  • Pris

Fördelar

  • Smaken
  • Priset
  • Grillbarheten

Nackdelar

  • Lite för litet tuggmotstånd
Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)

Lämna en Kommentar

Sending