Kycklingvingar Buffalo Wings

Kycklingvingar Buffalo Wings med honung och het sås.

Kycklingvingar, Buffalo Wings, Kladdig kyckling… Kärt barn har många namn.

Här använder vi hot sauce (typ Franks Buffalo sauce) och honung, för att laga en läcker rätt, perfekt som plockmat till matchen på TV eller varför inte Melodifestivalen, om man är lagd åt det hållet.

Lättlagat och under inte så lång tid att tillreda, men börja inte laga denna rätt, när ni är hungriga, då finns det en tendens att sluka maten för snabbt (jag talar av egen erfarenhet).

Då hinner ni ju inte njuta av de söta och heta smakerna, som ni precis lagt ner tid på att skapa.

Tips för att lyckas

Det jag kan nämna är att det tar längre tid att få dem gyllengula och frasiga i första momentet, än vad det står på påsen.

Här följer alltid en massa onödigt snack om hur det var när personen var liten och lagade mat med mamma eller pappa, kanske till och med med en far/morförälder.

Även långa utlägg om hur personens partner och eventuella barn äääälskar maten som författaren gjort. Ingen läser det ändå, bara utfyllnad för Google, antar jag.

Här slipper ni det, rakt på receptet bara!

Kycklingvingar Buffalo Wings
Kycklingvingar Buffalo Wings

För såsen, använder jag oftast Franks Hot Sauce. Fler recept hittar ni Här.

Kladdiga Kycklingvingar

Kladdiga Kycklingvingar Buffalo Wings

En Amerikansk klassiker till matchen, här i sällskap med stark sås och honung.
5 från 2 röster
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 1 t
Total tid 1 t 20 minuter
Måltid Smårätter
Kök Amerikanskt
Portioner 4 Portioner
Kalorier 476 kcal

Equipment

  • Ugnsform med galler
  • Ugn
  • Bunke
  • Bakplåtspapper
  • Liten Kastrull

Ingredienser
  

  • 1 Kg Kycklingvingar
  • 2 msk Rapsolja
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 4 msk Hot Sauce Typ Franks
  • 2 msk Honung Flytande
  • 4 msk Smör

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°. Placera bakplåtspapper mellan gallret och ugnsplåten.
  • I en stor skål, blanda samman kyckling med olja, vitlökspulver, salt och peppar. Lägg på gallret.
  • In i ugnen, tills de är gyllene och skinnet krispigt, ca 50-60 minuter. Vänd kycklingen efter halva tiden.
  • I en liten kastrull, koka upp Hot Sauce med honungen. Lägg i smöret, och rör runt till smöret smälter. Låt småputtra i ca 2 minuter, till såsen reducerat något (det betyder att den blir lite tjockare och mindre mängd, för oss normala).
  • Lägg kycklingen i en rengjord bunke, och blanda med såsen.
  • Lägg tillbaka kycklingen på ugnsformen, och stoppa in i ugnen i ca 3 minuter, såsen skall bli något karamelliserad (stelna lite).
  • Servera med Ranch eller Blue Cheese dressing att doppa i, och ett par kalla öl till.

Anteckning

Vad gäller ugnsformen så använder jag en sådan här. (IKEA, inte sponsrad) 
Tänk på att inte använda samma bunke utan att diskat den först…
Keyword Kyckling

2 kommentarer

  1. Peter 20 februari, 2021
  2. Stina 27 februari, 2021

Skriv en kommentar

Betygsätt Receptet