Göra Eget Snus – Värt mödan?

Göra eget snus – Vi sparar pengar och gör egna smaker

Tiderna är svåra, folk måste gå från hus och hem på grund av skenade energipriser och skyhög inflation. Tidningarna basunerar ut tips om hur vi skall klara oss när lönerna inte hänger med i prisökningarna (inte för oss vanligt folk i alla fall…). Något som det dock inte tipsas om är att göra ditt eget snus, därför skall vi dela med oss av vår erfarenhet av det hemmagjorda snuset Fat Boy (låter mer som en joint, men OK).

Köp fler, spara mer

Fat Boy säljs av Swedsnus, som för övrigt även säljer hemmagjort lössnus. Men det verkar för omständligt, så det har vi inte bemödat oss med att testa. Vi börjar med det viktigaste; Fat Boy kostar från ca 7,50 kronor dosan (!) om du går ihop med polarna och köper 10 påsar. En påse räcker till ca 25 dosor och kostar 249 sek, 10 påsar 1890 sek (189 /st).

Välj din favoritsmak

För att få lite smak på påsarna finns det smaksättare, ”aromer”, att tillsätta. 19 spänn kostar den lilla flaskan, och räcker till två påsar. En del av smakerna skall efterlikna ”finsnus”, som Åttan (Ettan), Genial (General) och Paré (Rapé). Hittills har vi testat Bergamott och Geranium (Grov) och är nöjda med smakerna.

Göra eget snus
Göra eget snus

Göra eget snus är lätt

Att göra eget snus är lätt med Fat Boy. Fyll ett kärl med 1,5-1,8 dl vatten, bland i eventuell smaksättare. Häll ner i påsen, skaka runt den lilla godingen och massera försiktigt så att vätskan fördelas jämnt. Lägg den i kylen, och vänd någon gång per dygn. Fyra dagar senare har du ditt eget påssnus! Påsen räcker som sagt till ca 25 dosor, men Fat Boy innehåller lite mer nikotin än, till exempel Kaliber, så en prilla kan räcka lite längre.

Fler inlägg om Fritid finns Här.


Fat Boy hemmagjort portionssnus
Göra eget snus

Produktnamn: Fat Boy

Produktbeskrivning: Hemmagjort portionssnus på enklaste sättet till ett bra pris.

Märke: Swedsnus

Artikelnummer: 552

MPN: Fat Boy 500 Snussats

Slutsats

Att göra eget snus med Fat Boy från Swedsnus är väldigt enkelt och mycket prisvärt. 

Overall
4.3
  • Smak
  • Pris
  • Användbarhet

Fördelar

  • Billigt
  • Enkelt
  • Flera olika smaker

Nackdelar

  • Inga

Lämna en Kommentar