Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt anvisning på paketet, minska gärna tiden ca 30 sekunder
Skiva bacon, purjolök och champisarna
Stek bacon knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på papper.
Stek purjolök och champinjoner i lite smör, häll över paprikapulver och låt steka ihop.
Häll grädde och majsstärkelse i en liten kastrull, koka upp under omrörning.
Häll i den rivna osten i den lätt kokande grädden, rör om till osten smält.
Häll vattnet från pastan, spara lite av vattnet för att tunna ut såsen vid behov.
Häll pastan i stekpannan med purjolöken, tillsätt bacon.
Häll över ostsåsen och blanda väl.
Servera med riven ost och svartpeppar, gärna ett gott bröd till.
Anteckning
Jag tillsätter gärna Sambal Oelek, eller ännu hellre Sambal Gadjak tillsammans med paprikapulver. Sambal Gadjak är något sötare i smaken, och enligt min åsikt godare. Den finns att köpa Här (Ej sponsrad!).