Fyllig pasta med stark ost och ljuvlig bacon. Servera gärna med ett gott bröd, för att kunna skrapa upp såsen som blir kvar, du kommer att vilja det. Passar perfekt till ett glas rött.
Stek bacon knaprigt, tillsätt champinjonerna efter halva tiden.
Flytta över det stekta till tallrik, häll av pastavattnet efter angiven tid på pastapaketet. Spara gärna lite av pastavattnet.
I med smöret i stekpannan där du stekt champisar och bacon. Häll på pastan. Smula ner gorgonzolan och rör om.
I med bacon och champinjoner i stekpannan, häll i creme fraiche. Rör runt och koka upp till creme fraichen blivit varm och smält. Tillsätt pastavattnet (Du sparade väl lite...?) om du tycker det känns för stabbigt.
Häll upp din skapelse i djuptallrikar, dra några varv med pepparkvarnen och riv lite parmesan över. Ät och njut!
Anteckning
Jag föredrar torr pasta, inte färsk. Den färska har en tendens att bli så blaskig, kladdig. Min personliga favorit är Ica Basic Tortellini med Ost (ej sponsrad, finns säkert andra märken som funkar lika bra). Korta gärna koktiden ca 30 sekunder.Champinjoner på burk går självklart lika bra, det är inte Michelin-mat, men betydligt godare.Nej, lätt creme fraiche går inte lika bra. Finns ingen anledning att dra in på fett nu, det är kört ändå. Och det är faktiskt inte lika gott, punkt slut.