Äntligen är solen kommen, och man kan ta fram grillen. Två helger i rad har vi kämpat i duggregn, men denna fredag var det dags att förklara att grillsäsongen är här! Nu står Weber grillen på sin plats, och oset lägger sig över området.

Kan det bli bättre, än känslan då man står vid grillen, en bira i näven och vänder ett stycke fläsk över grillen? Doften av sin egen marinad som droppar ned i den perfekta glöden, solens strålar som nu faktiskt värmer, den kalla ölen i handen, fåglarnas sång… Jag svär, hade Dan Andersson levat idag, hade han skrivit dikter över sin grill, inte en kolarmila.

Bjuder här på ett recept till en glaze jag ibland använder (då jag inte använder mitt eget marinadrecpet):
Jack Daniels Glaze.
•1 DL Jack Daniel's Whiskey
•1 DL ketchup
•1/2 DL farinsocker el råsocker
•1/4 DL vinäger
•1 TSK citron/lime saft
•2 TSK Worcestershiresås
•3 vitlöksklyftor, krossade
•1/2 TSK senapspulver (funkar ok med 1 TSK grey poupon el annan smakrik senap. EJ slots!)
•salt och peppar efter smak
Koka upp ingredienserna i 15-20 min dagen innan grilldags.

Se till att lägga på glacen i tid, om ni inte vill ha för stark smak av whiskey 😉

Kommentera