Brottby Café, 20100924

Pizzerian är en lite sliten pizzeria med 32 sittplatser. Endast bås, som är något trånga, men bekväma. På borden står en sak med salt, peppar och olja. Den på vårat bord hade mått bra av ett besök av en trasa, den var rätt sunkig av all olja som droppat.

Vid vårat vårat besök var endast 2 bord upptagna, så pizzorna kommer in snabbast möljigt. Jag beställde en ”Italiana” – Skinka, färska tomater, färsk vitlök och Mozarella. Pizzan är generöst stor, men med tunn botten. Osten är perfekt gyllene, och inga brända kanter här inte!

Fyllningen har en tendens att glida omkring när jag slicar upp den, en anledning till att jag inte tycker om tunn botten… Under de första slicarna anas vitlöken i bakgrunden, smarrigt! Men halvvägs in börjar den ta överhanden, och blir för mycket. Men trots det, är det en god pizza, perfekt för vitlöksälskaren.

Brottby Café har 57 pizzor på sin meny, från 62kr (Margerita) till 84kr (Tefat). Utöver det, den vanliga pizzeria ”a la carten”, med priser från 62 (90g burgare) till 115 (grillbiff). Stor stark eller annan alkohol, finns ej. Ej heller Jack Vegas, inte ett ställe att bli långrandig på, med andra ord. Kanske skulle vara något för ägarna att fundera över, då det inte finns annat ställe på denna lilla ort.

Betyget för Brottby café blir tyvärr ”Sämre”; Lokalen, ingen öl eller Jack Vegas drar ner pizzerian under medel, trots en hyfsat god pizza, och trevlig personal.

2 / 5 stars     

Etiketter:

Kommentera